Διατροφική αξία του γεύματος καλαμποκιού

Πρώτον, τα δημητριακά υψηλής περιεκτικότητας σε ίνες που έχουν αυτό το έδαφος, καθώς και η παρουσία των βιταμινών Α, Β1, Β5, C, Ε και Κ ξεχωρίζει, μαζί με έναν μακρύ κατάλογο των ανόργανων συστατικών, συμπεριλαμβανομένων περιπτέρου ασβέστιο, φώσφορο, ψευδάργυρο, μαγνήσιο και κάλιο.

Έχει επίσης ένα θερμίδων θεωρείται η υψηλότερη μεταξύ των σιτηρών καθώς και σύνθετους υδατάνθρακες και μια υγιή δόση των αμινοξέων και απαραίτητα λιπαρά οξέα όπως το λινελαϊκό.

Οφέλη από καλαμποκάλευρο

Αλλά όλα αυτά τα λόγια, αν δεν είμαστε ειδικοί στη διατροφή, ορισμένοι μας λένε, έτσι βλέπουμε τα οφέλη που τρώει καλαμποκάλευρο μπορεί να έχει για την υγεία ως θρεπτικά συστατικά περισσότερο:

Ίνες: αυτές είναι ευεργετικές για την πρόληψη πεπτικές διαταραχές, προβλήματα όπως αιμορροΐδες ή καρκίνου του παχέος εντέρου, μειώνουν τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης και του κινδύνου δυσκοιλιότητας.

Το ασβέστιο ενισχύει ολόκληρο το σκελετικό σύστημα και την τόνωση της ανάπτυξης, καθώς και τα δόντια, τα νύχια, τα μαλλιά, και τόνωση της εργασίας και την ελαστικότητα των μυών.

Κάλιο οφέλη για την υγεία της καρδιάς και του νευρικού συστήματος, μυϊκή δομή και η απελευθέρωση της αδρεναλίνης.

Φώσφορος: ωφελεί τα νεφρά, οστών και των δοντιών δομή, και επιτρέπει την αναγέννηση των κυττάρων.

Επιπλέον, το καλαμποκάλευρο έχει μια εξαιρετική αντιοξειδωτική δράση που επιτρέπει την καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών και τη διατήρηση της υγείας των ιστών και των τροφίμων συνιστάται για τη θεραπεία υπέρβαρα.

Πώς να καταναλώνουν καλαμποκάλευρο

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά με το προφανές όφελος της καλαμποκάλευρο, αυτό μπορεί να καταναλωθεί στις πιο διαφορετικές μορφές και τα πιάτα κάθε είδους, είτε γλυκό, αλμυρό, γλυκό ή κυρίως πιάτο, εξακολουθεί να είναι μια καλή ιδέα για να την προσθέσετε στη διατροφή σας να φάει μικρά τμήματα του καλαμποκάλευρο σχήμα δημητριακά για πρωινό.

Πηγή: http://gr.healthmedblog.com/health-and-medicine-info/%CF%84%CE%B1-%CE%BF%CF%86%CE%AD%CE%BB%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%81%CE%BF-2/

Comments are closed.